Er det en god idé at male oven på skimmelsvamp?

Er det en god idé at male oven på skimmelsvamp?

Skimmelsvamp på væggene i dit hjem kan være en uskøn udsigt, og det kan være fristende blot at male over det. Skimmelsvamp kan dog være en farlig trussel mod dit hjem og dit helbred. At male over det kan virke som en nem løsning, men det er problemet. Det dækker bare problemet i stedet for at slippe af med det og går for længe uden at behandle skimmelsvamp, kan føre til, at det bliver mere potentielt skadeligt. Lær mere om, hvordan skimmelsvamp vokser, hvorfor det er et stort problem, og hvad du kan gøre ved det.

Hvad er Skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er en svampetype, der trives og vokser på fugtige steder. Et badeværelse eller kælder er almindelige steder for skimmelsvamp på grund af deres ofte fugtige natur. Der er forskellige former for skimmelsvamp, som kan være ret skadelige for ens helbred. Skimmelsvamp kan udgøre udfordringer for allergikere eller astmapatienter, hvilket gør det svært at trække vejret. Skimmelsvamp kan også forårsage øvre luftvejsinfektioner og hudirritation og i alvorlige tilfælde organskader. Der er forskellige måder skimmelsvamp kan påvirke dit helbred, hvorfor det er vigtigt at ødelægge kilden. Når du hyrer fagfolk til at afhjælpe skimmelsvampen, skal du sørge for, at de fortæller dig, hvor fugten kom fra, så du kan løse roden til problemet og forhindre, at det sker igen.

Tegn på skimmelsvamp

Hvis du for nylig er flyttet ind i et nyt sted, og du tror, ​​at dine vægge måske er blevet mug under malingen, er der nogle afslørende tegn, der kan indikere vækst af skimmelsvamp, uanset om det er på en lille plet af væggen eller en stor overflade. . Tegnene kan omfatte boblende, revnet eller hævet maling i visse områder. Malingen kan også have gullige pletter, hvilket indikerer tegn på vandskade. De kan også boble eller bøje sig i visse områder. Hvis du har mistanke om, at der er skimmelsvamp, skal du straks tage skridt til at slippe af med det. Beskyt dit helbred ved at tage en maske eller åndedrætsværn på. Ring derefter til en professionel for fuldstændigt at udrydde dit skimmelsvampproblem.

Sådan mindskes risikoen for skimmelsvamp

Der er nogle tips til at reducere risikoen og væksten af ​​skimmelsvamp i dit hjem.

  • Reducer brugen af ​​luftfugtere og sørg for, at dit hjem ikke konsekvent har høje niveauer af luftfugtighed.
  • Hold varmen på om vinteren! Et varmt hus i koldt vejr reducerer produktionen af ​​fugt.
  • Pas hurtigt og grundigt på eventuelle utætte områder og vandskadepletter.
  • Sørg for, at du får regelmæssig inspektion og vedligeholdelse i dit hjem, især i områder, der er mere almindelige for vækst af skimmelsvamp.
  • Sørg for god luftcirkulation i boligen. Åbn vinduer og døre for at få ordentlig luftgennemstrømning og undgå stillestående luft.

Hvorfor du ikke bør male over skimmelsvamp

At male over skimmelsvamp er en midlertidig løsning på et alvorligt problem. Skimmelsvamp er en fare for dit helbred, og det er vigtigt at fjerne det fuldstændigt, inden du begynder på dit malerarbejde. For de bedste malingsresultater ønsker du en ren og frisk overflade, ikke en der er boblende og beskadiget. Hvis du finder skimmelsvamp i dit hjem, skal du følge disse trin:

1. Analyser skadesområdet og prøv at lokalisere kilden til skaden

2. Sørg for at holde dig væk fra det berørte område

3. Ring straks til en professionel for fjernelse af formen

Maling over skimmelsvamp vil kun tillade det at vokse mere, hvilket gør virkningerne mere skadelige. Der er typer maling, der hævder at være skimmelbestandige, men det er bedst bare at hyre en professionel service til at fjerne skimmelsvampen og gøre din hjemmemaling klar. Overvej at hyre en professionel som Malerfirmaet for at sikre, at dit hus ikke bare er skimmelfrit, men også ser godt ud.