Denne blog er reklamefinansieret. Denne artikel skal ses som en reklame.

Er det en god idé at male oven på skimmelsvamp?

 

Du bør ikke forsøge at male skimmelsvamp over, da det ikke fjerner årsagen til problemet. Der findes dog maling hvor skimmelsvamp ikke kan gro på, men det skal påføres en tør og ren overflade.

Hvis ens bolig er ramt af skimmelsvamp skal man finde årsagen til problemet og ordne det. Herefter skal man fjerne svampen fra de ramte områder. Til sidst kan du så male de ramte områder.

Har du løst det grundlæggende problem bag skimmelsvampen?

Og er du klar til at få malet dine vægge? Bestil 3 uforpligtende tilbud fra lokale malere, som ved hvordan man håndterer situationen bedst muligt. Det er uforpligtende og du bestemmer selv om du vil gå videre med et tilbud eller ej.

Husk at det er vigtigt at lugte godt ud. Luft ud dagligt, især hvis der er meget fugt i din bolig (F.eks. kondensvand i vindueskarme). Hvis der er fugt i vindueskarme bør man tørre dem af.

Vindue ramt af skimmelsvamp

Om skimmelsvamp og din bolig

Er der skimmelsvamp på væggene i dit hjem er det selvfølgelig fristende blot at male det over. Men det løser ikke det underlæggende problem og du risikere at forlænge truslen mod dit hjem (Og selvfølgelig mod dit helbred).

Hvis man blot maler det over, så dækker man blot for problemet. Er man ramt af skimmelsvamp, er det vigtigt at komme problemet til livs, da det kan være sundhedsskadeligt og ødelæggende for din bolig.

Det er altså et problem som man skal have fixet hurtigst muligt. Ved at køre taktikken med “ude af øje og ude af sind” ved en overmaling, risikere man at forlænge problemet.

Hvad er Skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er en svamp som trives under fugtige forhold. Det er derfor man oftere ser skimmel optræde på badeværelset eller i kælderen.

Der er forskellige former for skimmelsvamp, men fælles for dem alle er at de ikke er gode for ens helbred. Skimmel kan skabe store udfordringer for astmapatienter og allergikere og kan medføre vejrtrækningsvanskeligheder, mv.

I ekstreme tilfælde kan skimmelsvamp også medføre livstruende symptomer som hjerneskader, organskader, kræft eller indre blødninger.

Derfor tager man altså skimmelsvamp seriøst. Derfor skal du altid ødelægge kilden til problemet og ikke blot male symptomerne over. Her er det en rigtig god idé at alliere sig med fagfolk, da det kan være svært at få bugt med problemstillingen, hvis årsagen ikke er åbenlys.

Sådan mindskes risikoen for skimmelsvamp

Som tidligere nævnt, så elsker skimmelsvamp høj luftfugtighed. Derfor handler det om at sænke luftfugtigheden i boligen, hvis man vil undgå at skimmel opstår.

Der er nogle tips til at reducere risikoen for ​​skimmelsvamp i dit hjem.

  • Pas på med at tørre tøj indenfor.
  • Hold varmen på om vinteren! Et varmt hus i koldt vejr reducerer produktionen af ​​fugt.
  • Reager hurtigt på eventuelle utætte områder og vandskadepletter.
  • Sørg for, at du får regelmæssig inspektion og vedligeholdelse i dit hjem, især i områder, der er mere almindelige for vækst af skimmelsvamp.
  • Sørg for god luftcirkulation i boligen. Luft ud et par gange om dagen af 10 minutter.

Hvorfor du ikke bør male over skimmelsvamp

Som tidligere nævnt, der er det en dårlig løsning at male skimmelsvamp over, medmindre man har løst kilden til problemet og man maler med svampedræbende maling.

Eller man har løst kilden til problemet og har dræbt væksten på væggene.