Maling på mursten

Sådan maler du på mursten og får det bedste resultat

Mursten ser godt ud både med hensyn til sin naturlige form og dækket med en smagfuld accentfarve. Hvid mursten er alle dille i år, såvel som lyse farver som gul eller blå. At male mursten er en helt anden udfordring end at male en almindelig væg og kræver visse tiltag for at sikre, at du får den bedst mulige dækning. Her er en hurtig guide til, hvordan du maler både indvendig og udvendig mursten.

Materialer

Først skal du bruge et par ting, som du kan se herunder:

– En ren arbejdsflade – Sørg for, at din mursten, især udvendig, er blevet trykvasket for at slippe af med rester, der kommer ind i porerne.
– En oliebaseret eller latex primer
– 3/4” eller 1” mikrofiber malerulle
– Masser af tape og presenninger til at dække vinduer og gulve
– Interiør

Power vask indvendig mursten er sandsynligvis unødvendig, medmindre huset har stået urørt i en længere periode – som det kan være tilfældet for nogle fixer-overdele. Til indvendige vægge kan du effektivt fjerne alt snavs ved blot at tørre overfladen af ​​med en fugtig svamp.

Pejse skal dog renses for sod eller snavs med ikke-skummet trinatriumfosfat (TSP). Sørg for at have beskyttelseshandsker ved hånden, og start med at påføre TSP og skrubbe med en ståltrådsbørste, indtil du ser en lysere farve af mursten. Sørg derefter for at skylle murstenen grundigt, før den lader tørre i mindst 24 timer, før du påfører din primer.

Husk, hvilken type maling du vælger til overflader som pejse. Glans- eller halvblank finish er den nemmeste til at rengøre og reflektere ilden i et smukt lys. Vi anbefaler glans for et mere langtidsholdbart look, der kan genopfriskes med nem vedligeholdelse over en flad finish. Flade finish kan dog være gode til et mere nedtonet look, hvis du vælger at fremhæve en anden overflade i rummet.

Ydre siden

Udvendig mursten kan være mere intensiv at rengøre, og det er altafgørende, at murstenen er ren og knogletør, før der påføres nogen form for maling. Overvej at hyre en professionel til at vaske din mursten og lade 24-48 timer tørre, før du tilføjer din primer. Du kan også leje en elvasker og gøre det selv, bare sørg for at overholde stigen og tryksikkerheden, inden du starter dit projekt.

Før du grunder og maler, skal du sørge for også at forsegle eventuelle revner eller huller i din mursten med akryl caulk. Dette sikrer, at der ikke opstår utætheder, og det beskytter mod fremtidige skader.

Mens du kan bruge mikrofiber maleruller, anbefaler vi at bruge en malersprøjte til store overflader for en mere jævn belægning. Denne metode vil spare dig timer i tid og vil trænge ind i de fleste af dine murstens porer. For mere præcise sektioner som hjørner kan du bruge ruller eller håndholdte pensler. Hvis du bruger en malersprøjte, skal du sørge for at være omhyggelig med at dække alle besætninger, vinduer, døre og beton, som du ikke vil have maling på.

At male dine murstensoverflader kan friske dit hjem op og give et moderne, slankt look med flotte farver. Det kan dog være et dyrt og tidskrævende projekt, hvis du gør det selv. Ansæt i stedet for fagfolk fra et professionelt malerfirma, som kan hjælpe dig med at slippe for hovedpine og spare dig for mange penge.