Hvide vægge

Sådan maler du dine vægge hvide uden at de bliver kededelige

Mens nogle er tiltrukket af sjove farver for at pifte et værelse op, er andre mere komfortable med en flot neutral. Har du tænkt på at pifte dit rum op med hvidt? Ikke alle hvide er skabt lige, og at vælge den rigtige nuance kan være forskellen mellem, om dit hjem ser sprødt og friskt ud eller trist og kedeligt. Her er de forskellige typer hvid maling, og hvordan du vælger den bedste for at sikre, at dine vægge er alt andet end kedelige!

Varme hvide

Mal dine vægge i en hvid nuance med en varm tone på steder, hvor du ønsker at bevare en hyggelig følelse. Varme hvide er perfekte i vinduesløse gange, der skal lyses op, så de ikke føles sterile og stadig ser bløde ud i kunstig belysning. Hvis du vil pifte dit køkken op, men stadig bevare en hjemlig følelse, så vælg en varm hvid på dine skabe for at arbejde med det naturlige lys, der kommer ind fra vinduerne.

Cool hvid

Cool-tonet hvid maling er den perfekte farve til at komplementere en moderne eller nutidig æstetik. Har du mange mørke møbler, kan kølige hvide vægge være med til at balancere det. Cool toner er vejen at gå, hvis du er en, der ikke kan holde ud, når hvid ser “off” eller gulnet ud. Lys et rum op med sprøde og kølige hvide farver for at bringe mere lys ind i et mørkt område, såsom en garage.

Lyst og neutralt

I et rum, hvor du virkelig vil lade møblerne og indretningen tale, skal du vælge en hvid, der er neutral – hverken kølig eller varm. Uden undertoner er lys i stand til at hoppe let af uden at blive absorberet, hvilket får et rum til at se lysere ud. Denne nuance fungerer perfekt, når der sker meget i rummet, indretningsmæssigt, og det bør være fokus frem for malingsfarven på væggene.

Beslut din finish

Når du har valgt din hvide nuance, skal du vælge din finish eller glans. Flad og mat maling absorberer lys og giver et blødere udtryk, perfekt i områder, hvor du gerne vil have det hyggeligere, såsom en stue. Blanke finish reflekterer lyset, så malingen ser lysere ud, og som et resultat ser rummet lysere ud. Dette er perfekt til mindre rum, der har brug for at føle sig større og underoplyste områder såsom en entré. Blanke overflader er også nemmere at rengøre, så i områder med stor trafik ville det være det bedste valg.