Denne blog er reklamefinansieret. Denne artikel skal ses som en reklame.

Hvad er silikatmaling?

Silikatmaling er kendt for at være meget slidstærk og holdbar, hvilket gør den ideel til at male husfacader og andre udendørs overflader. Det skyldes, at silikatmaling har en høj modstandsdygtighed over for fugt, råd og alger, så den kan holde i mange år, selv når den udsættes for barske vejrforhold.

Silikatmaling har også den fordel, at den er meget miljøvenlig. Den indeholder nemlig ingen skadelige stoffer som f.eks. løsemidler eller farvestoffer, så den er sikker at bruge både for maleren og for den omgivende natur.

Desuden er silikatmaling en gennemsigtig maling, hvilket gør den ideel til at bevare en overflades naturlige struktur og udseende. Det gælder f.eks. for træoverflader, hvor silikatmaling kan beskytte træet mod fugt og skimmel, uden at ændre på dets oprindelige udseende.

Professionel hjælp til maling med silikat?

Står du overfor et større malerprojekt med silikatmaling? Du kan bestille 3 uforpligtende tilbud fra lokale malere, som kan klare opgaven. Det tager få minutter at udfylde og du skal herefter blot vente på at de forskellige tilbud rammer din mailboks.

Silikatmaling kan også anvendes på andre typer overflader, f.eks. pudset murværk, sten og beton. Det er nemt at påføre, og det tørrer hurtigt, så man kan påbegynde den næste malingstrin inden for få timer.

Alt i alt er silikatmaling et godt valg for dem, der søger en slidstærk, miljøvenlig og holdbar maling til deres husfacade eller andre udendørs overflader. Den kan bevare en overflades naturlige udseende, mens den beskytter mod fugt, råd og alger.

Fordele ved silikatmaling:

  • Kan bruges på mineralske underlag, beton, puds og sten.
  • En meget holdbar maling med meget lang levetid.
  • En åben maling, som dog modstår indtrængning af vand.
  • Kan anvendes i mere mættende farve, end eksempelvis kalk.

Ulemper ved silikatmaling:

  • Er ætsende overfor sten, glas og metal.
  • Kan give ætsninger på huden.
  • Kan kun anvendes på tørre og rene mineralske underlag, medmindre man bruger en silikatgrunder først.
  • Kan være svær at vaske af. Derfor egner den sig ikke til eksempelvis køkkenoverflader, som jævnligt trænger til en grundig afvaskning.

Silikatmaling anvendes typisk til at male husfacader og andre udendørs overflader. Denne type maling er kendt for at være meget slidstærk og holdbar, så den er velegnet til at beskytte overflader, der udsættes for barske vejrforhold.

Silikatmaling kan anvendes på en række forskellige typer overflader, f.eks. træ, pudset murværk, sten og beton. Den er også gennemsigtig, så den kan bevare en overflades naturlige struktur og udseende.

Udover at være slidstærk og holdbar, er silikatmaling også miljøvenlig. Den indeholder ingen skadelige stoffer, så den er sikker at bruge både for maleren og for den omgivende natur.

Er silikatmaling diffusionsåben?

Ja, silikatmaling er diffusionsåben. Det betyder, at den tillader luft og fugt at trænge igennem, så overfladen kan ånde. Det er en fordel, da det kan forhindre skimmel- og rådvækst, der ellers kan opstå, hvis en overflade ikke kan ånde.

Diffusionsåben maling er særligt velegnet til overflader, der udsættes for fugt, f.eks. i kældre eller badeværelser. Det gælder også for overflader, der er lavet af træ, da træ har en tendens til at udvide sig og trække sig sammen, når det udsættes for fugt. Diffusionsåben maling tillader træet at ånde, så det ikke splintres eller revner.

Silikatmaling er altså et godt valg, hvis man ønsker en slidstærk, holdbar og diffusionsåben maling til sine udendørs overflader. Den kan beskytte overfladen mod fugt og skimmel, uden at begrænse dens evne til at ånde.

Kan man male med silikatmaling indenfor?

Ja silikatmaling kan bruges indenfor. Det er en maling som er rigtig god at anvende i eksempelvis kældre, grundet dens diffusionsåbne evner. Vær dog opmærksom på at nogle typer af silikatmaling er tilsat akryl, hvilket nedsætter dens evne til at lade fugt trænge igennem. Så hvis du skal male i et fugtigt rum, skal du sikre dig at malingen ikke indeholder for meget akryl.

Det kan også vær en fordel at bruge silikatmaling i vådrum, da fugten ikke kan trænge ind i væggen, men fugten kan komme ud indefra.

Kalkmaling eller silikatmaling?

Det er et svært valg, da begge har gode egenskaber. Silikatmaling er dog længere om at tørre, men til gengæld holder malingen i længere tid end kalkmaling og smitter hellere ikke af.